onsdag 28 augusti 2013

Om CJD

Creutzfeldt–Jakob Disease
(In Swedish)
Bloggen vänder sig till CJD-sjuka, anhöriga till CJD-sjuka, intresserade och forskare. CJD står för Creutzfeldt–Jakob Disease, eller på svenska Creutzfeldt–Jakobs sjukdom.

Jag har skapat den här bloggen av anledning till moderns bortgång i CJD år 2012.
Förhoppningsvis kan den här bloggen vara till hjälp för någon.

Kuriosa
Tanken var först att skapa en riktig hemsida med ett forum där människor som har bekanta eller anhöriga med sjukdomen kunde träffas och interagera. Där skulle man kunna byta kunskaper, känslor, erfarenheter och allt som man känner och tänker. Eftersom man ännu inte har fastslaget vad som orsakar CJD är den andra tanken att försöka kartlägga hur CJD-sjuka har blivit sjuka. Det kan vara alltifrån att ta reda hur livsstilen sett ut hos en CJD-drabbad (t e x yttre miljö, inomhusmiljö, matvanor, fysiska aktivitet), tidigare sjukdomar och händelser i en livet för en person som hade CJD. Kartläggning kan anses vara en etisk och moralisk fråga med tanke på att visa tolerans, empati och respekt för den CJD-sjuke eller varit sjuk i CJD. Detta skulle också kunna diskuteras och allt skulle vara frivilligt vilka upplysningar man vill dela med sig av.
Sidan är under vila då de ekonomiska resurserna inte fanns då. För att komma igång med något så skapades en blogg som ett lättare komplement.

2 kommentarer:

  1. Hej! Jag vill jättegärna komma i kontakt med dig. Mvh Åsa Andreasson

    SvaraRadera
  2. Maila mig gärna på asa@kreativakvadrat.com / Mvh Åsa Andreasson

    SvaraRadera